Vrbovec.hr [službene stranice grada vrbovca]

Preskoči navigaciju

Dječji vrtić Vrbovec

Povijest

Dječji vrtić Vrbovec započeo je radom 22. svibnja 1974. godine i to su počeci organiziranog predškolskog odgoja i obrazovanja na našem području. U vrtić je te, sada već davne 1974. krenulo 24 djece. Već sljedeće godine interes roditelja za smeštaj djece u vrtić je veći, a počinje radom i kraći program predškole. 1979. godine počela je raditi podružnica vrtića u Dubravi.

Godine 1989. otvorene su jaslice u naselju Jug, a 1995. se odvaja podružnica u Dubravi i počinje djelovati kao samostalna ustanova. Potkraj 1995. otvoren je dograđeni prostor uz dječji vrtić, preseljene jaslice i povećan smještajni kapacitet za još jednu skupinu djece.

Dječji vrtić danas

Trenutno se u vrtiću odgaja i obrazuje 243 djece u redovnom cjelodnevnom programu koja su smještena u 9 odgojnih skupina. Osim cjelodnevnog programa organiziramo program predškole za djecu u godini prije polaska u školu. Program se provodi u vrtiću Vrbovec, te u Lonjici, Rakovcu, Gradecu, Preseki i Farkaševcu dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima. Ovim je programom obuhvaćeno 210 djece u 8 skupina, a provode ga odgojitelji. Djeca našeg grada imaju mogućnost uključiti se u kraće programe glazbene igraonice i igraonice engleskog jezika.

U vrtiću je zaposleno 35 djelatnika. Ravnateljica vrtića je gospođa Natalija Matulić.

Djeca i odgojitelji Dječjeg vrtića Vrbovec uključuju se aktivno u sva društvena događanja i manifestacije u našem gradu, a posebno su zapaženi u fašničkim povorkama.

DJEČJI VRTIĆ VRBOVEC
7. svibnja 12a
10340 Vrbovec
tel./fax: 01/2791-349, 01/2791-350
www.dv-vrbovec.hr

e-mail: vrtic.ravnatelj@gmail.com