Vrbovec.hr [službene stranice Grada Vrbovca]

Preskoči navigaciju

Izložbe u sklopu manifestacije ''Kaj su jeli naši stari''

čet, 28.8.2008. Đuro Leščić

Posjetitelji manifestacije ''Kaj su jeli naši stari'' će uz bogatu gastronomsku ponudu moći pogledati i zanimljive izložbe. Na trgu Petra Zrinskog će se moći pogledati etno izložba ''Obiteljska zadruga'' na kojoj su izloženi stari predmeti koji su se koristili u domaćinstvu. Autorice ove izložbe su Zdenka Bartol i Ljiljana Stanko. Iste autorice su postavile i izložbu ''Ručnik – od umivanja do kićenja'' u prostoru Likovne galerije Vrbovec.

Narodne nošnje hrvatske – izložba lutaka od komušine sestre Samuele Premužić će također biti predstavljene u prostoru Likovne galerije Vrbovec. Vrsna umjetnica je iz komušine izradila lutke u narodnim nošnjama Vrbovca, Marije Bistice, Šestina, Like, Paga, Dubrovnika i okolice Đakova.

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec umjetnica Jasmina Kosanović nas vodi u čarobni svijet vila. Izloženo je dvadesetak unikatnih lutaka od drveta i prirodnih tkanina.

U jednoj od učionica zgrade Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec će se moći razgledati starinski parfemi i eterična ulja. Izložbu su postavile Mateja Radošević i Anamarija Pažin Morović. Sve izložbe su otvorene u petak, 29. kolovoza 2008.od 17 do 22 sata, te u subotu i nedjelju, 30. i 31. kolovoza od 10 do 22 sata.

Kategorija: Općenito | Fotografije